Hem
::
Om Oss :: Grundare :: Nyheter :: Engagera Dig :: Varför Socius :: Påverkande Faktorer ::  
 
Partners och Sponsorer . :: Bild Galleri :: Kontakter :: Kenya på webben ::    
 
 
 

Grundare - Veronica Bergbom

Socius kom till mig som en dröm,Jag har allt känt kärlek för barn hjälpa dem att få tillgång till grundläggande utbildning är det minsta jag kan göra hjälpa dem utveckla sina möjligheter.

Jag föddes och växte upp i byn Isinga ,Kangundo,östra Kenya.Byn ligger ca 70 km från Nairobi.Där har jag sett den svåra situationen barn går igenom för att få den grundläggande utbildningen.

Alla barn från 6 års ålder har rätt att börja skolan. I denna region som är befolkat av Akamba folket har vi  skolan som drivs statlig och privat regi.Innan Socius School grundades var barnen tvungna att gå långa sträckor för att komma till närmast skolan.

Socius School Projekt startade i december 2004 i min hemby.Skolan öppnades på 2006/1/30 för barn i åldrarna 3-6.Skolan har 59 barn men kapacitet för 150.skolan har lika många flickor som pojkar.Vi har för närvarande fyra kvalificerade lärare.

Utveckling 2011 startade Socius School  två grundskolan klasser  1-2 ,för närförande har en klass 14 elever.Varje klass har kapacitet för 40 barn.Planer finns att expendera med flera klasser upp till klass grundskola till klass 8.

Jag har gjort lite.Det finns så mycket att göra och därför vädjar jag till vänner ,släktningar,sympatisörer lokala och internationella givare,företag och andra icke-statliga organisationer att förverkliga denna dröm.Jag vet du känner en djup personlig glädje och tillfredsställelse.Oavsett hur eller liten din gåva kan vara,värderas den djupt.Din ekonomiska uppmuntran betyder så mycket när vi arbetar tillsammans för att hjälpa barnen till en bättre framtid"

 

 
 
För att donera klicka på knappen nedan
 
Din Favoritlänkar
 
facebook youtube
yahoomail twitter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Villkor för användning : Sekretesspolicy : Upphovsrätt

Copyright © 2011 Socius Skolan. Alla rättigheter reserverade.